Asiakaspalvelu (03) 3142 3400 | Päivystys 0500 620 124 Tee vikailmoitus

Näin löydätte sen oikean – viisi vinkkiä isännöitsijän valintaan

Kirjoitettu huhtikuu 09, 2019 Pajunen Sari

Hallituksen ja isännöitsijän yhteistyön toimivuus pitkälti määrittelee taloyhtiön arjen sujumista. Mihin tahansa kumppaniin ei kannata tyytyä, sillä ammattitaitoisia isännöitsijöitä on kyllä tarjolla.
Mutta mistä tietää kuka heistä on se oikea juuri teidän taloyhtiöllenne?

Palvelut ja osaaminen suurennuslasin alle


Tärkein heti alkuun: isännöintipalvelujen kilpailutus vaatii taloyhtiön hallitukselta osto-osaamista. Tämä tarkoittaa huolellista tarjouspyynnön laatimista ja isännöintitoimistojen vertailua.

Alalla on monentasoisia toimijoita, joten taloyhtiön on huolehdittava, että saadut tarjoukset ovat sisällöltään vertailukelpoisia. Tässä onnistutaan, kun tarjouspyynnössä määritellään yksityiskohtaisesti minkä tasoista isännöintipalvelua taloyhtiö haluaa ostaa.

Kun tarjoukset on saatu, kannattaa palveluntuottajia vielä verrata keskenään ennen päätöksen tekemistä.

Muistilista vertailuun:
1. Isännöitsijän ammattitaito
2. Resurssit
3. Palvelun saavutettavuus
4. Taloushallinto
5. Hinnoittelu

1. Ammattitaidosta kertoo isännöintitoimiston henkilökunnan koulutus ja kokemus. Taloyhtiön isokin remontti sujuu, kun projektia vetävällä isännöitsijällä on kokemusta vastaavista hankkeista – ja käytössään pätevien yhteistyökumppaneiden verkosto.

2. Resurssit tarkoittavat, että isännöitsijällä on mahdollisuus tehdä työnsä hyvin. Asiakaspalvelu ja kiinteistösihteeri hoitavat juoksevat asiat, kollegat auttavat ja tuuraavat aina tarvittaessa. Tekniset isännöitsijät auttavat tekniikkaan liittyvissä asioissa. Kannattaa varmistaa, että yrityksellä on toiminnan laadusta kertova ISA-tunnus.

3. Saavutettavuudessakin on eroja. Taloyhtiön asioiden hoitamista helpottaa toimipiste, josta saa henkilökohtaista asiakaspalvelua.

4. Taloushallintoon liittyen on hyvä varmistaa, että isännöitsijä toimittaa hallitukselle raportit taloyhtiön taloudellisesta tilasta. Saahan ne kuluerittelyineen, säännöllisesti ja vaivattomasti?

5. Ja lopuksi hinnoittelu. Onhan sopimuksessa määritelty selkeästi kiinteät sopimushinnat ja erillislaskutettavat työt?

Huolellisesti tehty taustatyö vie aikaa, mutta auttaa hallitusta löytämään juuri sen oikean isännöitsijän. Silloin yhteistyö toimii, kiinteistö voi hyvin ja asuminen on mukavan vaivatonta.

PS. Olemme tehneet lyhytvideon, jossa kerron hieman tarkemmin Lännen Isännöintipalvelun tiimin työnjaosta. Videoon pääset tästä.

Kirjoitus kuuluu kategorioihin: