Asiakaspalvelu (03) 3142 3400 | Päivystys 0500 620 124

Toimistolla - harjoittelijan näkökulmasta

Kirjoitettu marraskuu 26, 2018 Kirsi Hildén

 Kahvin tuoksua, näppäimistön naputusta, hiiren klikkailua ja pöydälle kasaantuvia papereita. Siellä täällä kuuluvaa puheensorinaa ja naurahduksia. Tavallista toimistotyöarkea meillä täällä Lännen toimistopuolella.

Otin yhteyttä Lännen Kiinteistöpalveluun, kun olin työharjoittelupaikkaa vailla ja tiesin, että asun kävelymatkan etäisyydellä Kokkolankadun toimistosta. Jo muutaman päivän päästä pääsin haastatteluun ja rennon keskustelutuokion jälkeen sovimme saman tien, että aloitan työharjoittelun Lännen toimistolla syyskuun alussa. Ihan mahtava startti!

Opiskelen alanvaihtaja-aikuisopiskelijana merkonomin perustutkintoa ja suuntaudun toimistotehtäviin. Pääsin Lännellä heti ensimmäisellä viikolla mukaan Korjauspalvelujen laskutukseen. Tiesin hommiin ryhtyessäni, että nyt teen sellaista työtä kuin juuri haluan. Laskutus on tarkkuutta vaativaa ja sopivan monipuolista työtä. Numerot on tarkasti oltava omilla paikoillaan. Lännellä harjoittelija pääsee monella tapaa mukaan työtehtäviin. En ole joutunut vain arkistoimaan papereita päivät pitkät, vaan saan tehdä juuri sellaisia työtehtäviä kuin mistä olen kiinnostunut. Tietysti koulutehtävät antavat oman pikkulisänsä, joiden avulla olen päässyt syventämään tietämystäni toimistotehtävistä ja koulun näyttötutkinnot antavat raamin, millaisia työtehtäviä minun kuuluu nimenomaan harjoittelussani päästä tekemään. Olen saanut olla mukana asukastoimikuntaillassa, jonne järjestin kahvituksen ja pidin illankulusta pöytäkirjaa. Olen saanut olla palavereissa mukana ja toteuttaa pikkujoulutapahtumaan itse suunnitellun tiedotteen. Tähän mennessä olen oppinut jo paljon ja on kiva saada uusia haasteita kevään aikana lisää.

Lännen toimistolla työviihtyvyys on ensiluokkaista. Täällä työntekijöiden hyvinvoinnista todella välitetään. Toimistolta löytyvät niin säädettävät pöydät kuin jumppapallotkin. Joka päivä jumppaamme kepin avulla yhdessä 10 minuutin ajan. Keppijumpassa paikat vetreytyy venyttelyn ansiosta ja se tekee muutes todella hyvää! Kävimme henkilökunnan kanssa virkistäytymässä työhyvinvoinnin tiimoilta Tampereen keskustan pakohuoneessa ja ruokailimme illallisella. Olin todella otettu, että meidät harjoittelijatkin otetaan ilomielin tapahtumiin mukaan. Perjantaisin voidaan vaikka tilata pizzat, jos mieli tekee!

Niin ja tätä asiaa unohtamatta, harvoissa työpaikoissa on näin hyvä yhteishenki kuin täällä. Saan täältä ihmisiltä kaiken avun, mitä tarvitsen. On ilo kuulua näin hyvään porukkaan mukaan ja samalla opiskella uusia kiinnostavia asioita. Toimistotyö on kiireisyydessäänkin kiinnostavaa ja antoisaa työtä, vaikka se vain näyttöpäätteellä tapahtuukin.

Lännen toimiston puolesta toivotan teille lukijat ihanaa joulun odotusta!

Kirsi Hildén
työharjoittelija
Lännen Kiinteistöpalvelu Oy

Kirjoitus kuuluu kategorioihin: