Asiakaspalvelu (03) 3142 3400 | Päivystys 0500 620 124 Tee vikailmoitus

Työhyvinvointi näkyy ja kuuluu

Kirjoitettu toukokuu 27, 2016 Rekonen Anna

Aurinko paistaa jo ja hyppään polkupyörän selkään. Työmatkaa on taitettavana 12,5 kilometrin pituinen reitti, mikä kulkee keskustan kautta ihaillen Pyynikin maisemia. Takaisin päin voi tulla vaikka pidempää reittiä, tuleepahan jokunen kilometri enemmän kirjattua Lännen Lokareiden Kilometrikisaan. Edellisellä kaudella poljettiin yhteensä lähes 9000 kilometriä, bensaa säästettiin 628 litraa ja hiilidioksidipäästöjä 1570 kilogrammaa.

Yrityksen virkistystapahtumat kerääntyvät yleensä kevääseen, kun koko henkilöstö on vielä paikalla ennen kesälomia. Tänä keväänä on pyöräilyn lisäksi lenkkeilty Likkojen kanssa, saunottu sählyporukalla, juhlittu tilinpäätöskaronkkaa, ulkoiltu tyky-päivän merkeissä ja pelattu minigolfia. Lisäksi porukkaan mahtuu useita innokkaita penkkiurheilijoita, joiden kesken on veikattu jääkiekkopelien tuloksia tiukassa kilpailuhengessä tietenkin.

Lännellä oli myös huikea mahdollisuus jokaiselle työntekijälle liittyä Motiviren hyvinvointivalmennukseen. Porukka saatiin helposti mukaan esittelytilaisuudessa, missä innokkaat valmentajat kertoivat puolen vuoden mittaisesta matkasta, jossa luotiin jokaiselle henkilökohtainen tavoite elämän tilanteen mukaan, elämän laadun parantamiseksi. Osa-alueisiin kuuluivat lepo, ravinto ja liikunta. Pienenä porkkanana jokainen haasteen vastaanottanut sai mukaansa Polarin aktiivisuusrannekkeen, josta on helppo seurata päivittäistä aktiivisuutta ja askelmäärää, tavoitteena 10 000 askelta vuorokaudessa. Jaksoon sisältyi luentoja, valmentajatapaamisia, kehonkoostumusmittauksia ja nettivalmennusohjelmat.

Motivire toi taloon energiaa ja yhteisöllisyyttä, kun kahvipöytäkeskusteluissa jaettiin välipala- ja liikuntavinkkejä. Muutoksen huomasi myös jääkaapin sisällöstä, kun eväät ovat vaihtuneet valmisruoista kasviksiin, hedelmiin ja proteiinipitoisempiin. Itselle paras hyöty oli terveellisemmän ruokavalion löytyminen, sillä ehkä lapsuudessa opitut tottumukset olivat tiukassa ja valinnat kaupassa eivät olleet ne kaikista parhaimmat oman jaksamisen kannalta.

Toki matkaan mahtui erilaisia fiiliksiä ja aina ei jaksanut olla niin motivoitunut, mutta valmentajat jaksoivat sitkeästi kannustaa ja toistaa samoja asioita kerta toisensa jälkeen, jonka ansiosta tieto saatiin käytäntöön. Nykyään ei edes tule sitä kiljuvaa nälkää heti, kun neljän jälkeen pääsee kotiin, eikä tule ahmittua mitä sattuu, kun ruokavalio on monipuolinen ja ateriarytmi kohdillaan aina aamupalasta lähtien. Onneksi kuitenkin edelleen herkuttelu on sallittu, kohtuuden rajoissa.

Työntekijöiden voidessa hyvin, yhteistyö talon sisällä sujuu. Aina uskaltaa pyytää apua hyödyntäen henkilöstön laajaa ammattiosaamista ja samalla myös jaksaa auttaa toista kiireen keskellä. Tämä näkyy varmasti myös asiakkaille niin kentällä, kun puhelimen päässä. Hyvinvoiva työyhteisö on yhtä kuin tyytyväinen asiakas. Lännellä voidaan nyt selkeästi vielä paremmin, työhyvinvointi näkyy ja kuuluu.

Hyvinvointia kesään työkavereille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille!


Anna Rekonen
kiinteistösihteeri
Lännen Kiinteistöpalvelu Oy

Kirjoitus kuuluu kategorioihin: