Asiakaspalvelu (03) 3142 3400 | Päivystys 0500 620 124 Tee vikailmoitus

Uudet haasteet ovat innostaneet Karoliinaa

Ura Karoliina StenvikAsiakaspäällikkö Karoliina Stenvik on malliesimerkki Lännen Palveluyhtiöiden tarjoaman urapolun kulkijasta askel askeleelta kohti aina vain haasteellisempia ja vaativampia tehtäviä.

Karoliina tuli Virontörmän Lämmön palvelukseen kiinteistösihteeriksi 2000-luvun alussa. Aluksi hän hoiti arjen rutiineja, kuten työmääräinten tekoa, avainhallintaa ja puhelinvaihteen päivystystä. Melko pian Karoliina siirtyi isännöinnin kiinteistösihteeriksi ja alkoi tehdä vastikevalvontaa, laskutusta ja pikku hiljaa myös kirjanpitoa ja osakemerkintöjä.

– Tässä roolissa olin vuoteen 2007, jolloin jäin ensimmäisen kerran äitiyslomalle, Karoliina muistelee.

Samaan tehtävään hän palasi hoitovapaalta pari vuotta myöhemmin. Vuoden 2010 alusta vastuu taas kasvoi ja Karoliinasta tuli asiakaspalvelun esimies. Tehtävää hän ehti hoitaa vain puolisen vuotta ennen kuin edessä oli uusi iloinen perhetapahtuma.

Jälkimmäisen hoitovapaan ollessa loppumetreillä Lännen Palveluyhtiöiden toimitusjohtaja Harri Järvenpää kyseli Karoliinan ajatuksia täysin uudesta roolista asiakaspäällikkönä. Tehtävä edellytti aluksi vankkaa perehtymistä asiakkaisiin ja heidän tarpeisiinsa. Myös omat prosessit piti opetella läpikotaisin, sillä kuuluuhan Karoliinan tehtäviin muun muassa tarjouslaskenta sekä huolto-ohjelmien suunnittelu.

Tammikuussa 2016 Karoliina aloitti rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriopinnot TAMK:ssa. Aiemman taloushallinnon tradenomikoulutuksensa tueksi hän kaipasi vahvistusta tekniseen tietämykseensä. Vaikka monimuoto-opiskeluna työn ohessa suoritettu tutkinto oli työläs ja varsinkin ajankäytöllisesti vaativa, jo joulukuussa 2019 Lännen toimistolla kahviteltiin Karoliinan valmistumisen kunniaksi.

– Sain uusia valmiuksia ja ymmärrykseni rakennusalasta kokonaisuutena kasvoi. Itselläni ei ole minkään valtakunnan taustaa rakentamisesta, joten kaikki siihen liittyvä oli vierasta. Uuden oppiminen oli tosi mielenkiintoista. Ja talon sisältähän asiantuntemusta löytyi tueksi vaikeimmilla hetkillä, Karoliina kiittelee.

Opinnäytetyössään Karoliina Stenvik käsitteli kiinteistöpalveluja talonrakennushankkeessa eli miten rakennuksen ylläpito, huolto ja hallinnointi huomioidaan jo rakennusta suunniteltaessa. Karoliinalle aihe on sydämen asia, sillä räätälöidessään huoltoa taloyhtiöille hän näkee joskus suoranaisia suunnitteluvirheitä.

2020-luvun aluksi Lännen Palveluyhtiöissä on ryhdytty valmistelemaan uuden kiinteistöjen elinkaaren hallintaan erikoistuneen asiantuntijayksikön perustamista. Karoliina johtaa yksikön suunnittelua.

– Asiakastarpeet ohjaavat yksikön rakentamista ja palveluiden tuotteistamista. Yksi painotuksista on varmasti taloyhtiöiden tukeminen kiinteistöpalvelujen hankinnassa. Ammattilaisten tekemille siivous- ja huolto-ohjelmille, oikein laadituille kilpailuasiakirjoille ja laskentaosaamiselle on kysyntää.

Viiva

Antti valmistautui peliuran jälkeiseen aikaan

Ura – Antti Hynynen Ilves-kapteeni ja Lännen Isännöintipalvelun isännöitsijäharjoittelija.Jalkapallojoukkue Ilveksen entinen kapteeni Antti Hynynen valmistautui peliuran ohessa myös tulevaan työelämään. Hynynen työskenteli syksystä 2014 asti Lännen Isännöintipalvelussa isännöitsijäharjoittelijana ja opiskeli samalla isännöitsijän IAT-perustutkintoa. Hän valmistui vuonna 2016.

– Kiinteistöala ei ollut minulle millään tapaa tuttu, eikä minulla ollut hirveästi käsitystä isännöitsijän työn sisällöstä. Kosketuspintaa ei ollut normaalia taloyhtiöasukasta enempää. Nollasta on siis lähdetty liikkeelle. Idea tuli appiukoltani, jolla on kokemusta alalta, Antti kertoo.

Hynynen päätti ottaa asioista selvää ja alkoi kiinnostua.

– Alalla on työsarkaa ja näkymiä pitkälle tulevaisuuteen, jos vain itse pysyy ajan hermolla. Kiinteistöt ovat kiinnostavia senkin vuoksi, että niissä on niin paljon kiinni ihmisten rahaa. Ei ole yhdentekevää, miten kiinteistöistä pidetään huolta.

– Työ on osoittautunut erittäin monipuoliseksi. Kiinteistöihin liittyy niin paljon asioita, jotka jollain tavalla kulkevat isännöinnin kautta. Tässä saa näppituntuman moniin asioihin. Urheilusta on ollut ainakin sen verran hyötyä, että joukkueissa on oppinut toimimaan monenlaisten persoonien kanssa. Sitä taitoa tarvitaan myös isännöitsijän työssä. Työ on myös paikoin hektistä, joten urheilussa koulittu paineensietokyky on eduksi, Antti tuumii.

Hynynen lopetti aktiiviuransa Veikkausliigassa syksyllä 2017.

Viiva

Hyvät kokemukset kiertoon

Kun bulgarialaisen Milena Kirovan perhe vuonna 2010 muutti Tampereelle, myös Milenalla alkoi työnhaku. Työtä löytyikin nopeasti Lännen Siivouspalvelussa, aluksi vuokratyöntekijänä, pian vakituisesti. Milena teki ensin porras- ja perussiivousta, kunnes kesällä 2014 hänelle tarjottiin palveluohjaajan paikkaa.

– Huolehdin, että pinnat siivotaan ja hoidetaan oikein, siivoojien työ sujuu ja asiakas on tyytyväinen, Milena tiivistää.

Milena myös opastaa uudet työntekijät. Siinä on hyödyksi oma kokemus siivoustyöstä, sillä opastus tapahtuu paikan päällä, toisinaan yhteisen kielen puuttuessa ihan kädestä pitäen.

– Uskon, että jokainen haluaa onnistua työssään. Siksi perehdytys ja huolenpito työntekijöiden pärjäämisestä ovat lähellä sydäntäni, Milena sanoo.

– Kun aloitin täällä, siivous oli minulle ihan uusi ammatti. Muistan, miten tärkeää oli hyvä perehdytys ja työkavereiden avuliaisuus. Sitä hyvää kokemusta saan nyt välittää eteenpäin.

Ura Milena Kirova

 Milena Kirova suoritti viime keväänä laitoshuoltajan ammattitutkinnon – tietenkin suomeksi.

Viiva

Nopea urapolku esimieheksi

Virolaissyntyinen Ulla Proosa eteni Lännen Siivouspalvelussa kahdessa vuodessa porrassiivoojasta siivouspalvelun esimieheksi.  
Ulla on syystäkin hyvillään nopeasta urapolustaan. 

– Esimiestehtävän tarjoaminen oli arvokas luottamuksenosoitus. En empinyt, sillä halusin eteenpäin. Rohkeuttani lisäsi se, että tässä työpaikassa voi luottaa kollegojen ja työnantajan tukeen ja apuun, hän kertoo.

Ulla on suorittanut laitoshuoltajan ammattitutkinnon, nyt on menossa siivousalan esimieskoulutus. Virossa Ulla oli suorittanut taloushallinnon tutkinnon ja työskenteli kirjanpitäjänä.

Kun alaisia on lähemmäs 40, hallintorutiinit, työsuunnitelmat ja resurssien mitoittaminen kysyvät tottumusta toimistotehtäviin. 

– En silti ole sidottu työpöytään, työ on myös hyvin ihmisläheistä. Tämä on yhteispeliä. Olen ylpeä aina kun voimme päivän päätteeksi todeta, että tänään olemme onnistuneet.

Ura Ulla Proosa

– Siivouspalvelun esimiehen työ on kuin minulle tehty, Ulla Proosa sanoo.