Asiakaspalvelu (03) 3142 3400 | Päivystys 0500 620 124 Tee vikailmoitus

Antti valmistautuu peliuran jälkeiseen aikaan

Ura – Antti Hynynen Ilves-kapteeni ja Lännen Isännöintipalvelun isännöitsijäharjoittelija.Jalkapalloliigaan palanneen Ilveksen kapteeni Antti Hynynen valmistautuu uran ohessa jo tulevaan työelämään. Hynynen on syksystä 2014 työskennellyt Lännen Isännöintipalvelussa isännöitsijäharjoittelijana ja opiskelee samalla isännöitsijän IAT-perustutkintoa.

– Kiinteistöala ei ollut minulle millään tapaa tuttu, eikä minulla ollut hirveästi käsitystä isännöitsijän työn sisällöstä. Kosketuspintaa ei ollut normaalia taloyhtiöasukasta enempää. Nollasta on siis lähdetty liikkeelle. Idea tuli appiukoltani, jolla on kokemusta alalta, Antti kertoo.

Hynynen päätti ottaa asioista selvää ja alkoi kiinnostua.

– Alalla on työsarkaa ja näkymiä pitkälle tulevaisuuteen, jos vain itse pysyy ajan hermolla. Kiinteistöt ovat kiinnostavia senkin vuoksi, että niissä on niin paljon kiinni ihmisten rahaa. Ei ole yhdentekevää, miten kiinteistöistä pidetään huolta.

– Työ on osoittautunut erittäin monipuoliseksi. Kiinteistöihin liittyy niin paljon asioita, jotka jollain tavalla kulkevat isännöinnin kautta. Tässä saa näppituntuman moniin asioihin. Urheilusta on ollut ainakin sen verran hyötyä, että joukkueissa on oppinut toimimaan monenlaisten persoonien kanssa. Sitä taitoa tarvitaan myös isännöitsijän työssä. Työ on myös paikoin hektistä, joten urheilussa koulittu paineensietokyky on eduksi, Antti tuumii.

Viiva

Hyvät kokemukset kiertoon

Kun bulgarialaisen Milena Kirovan perhe viisi vuotta sitten muutti Tampereelle, myös Milenalla alkoi työnhaku. Työtä löytyikin nopeasti Lännen Siivouspalvelussa, aluksi vuokratyöntekijänä, pian vakituisesti. Milena teki ensin porras- ja perussiivousta, kunnes kesällä 2014 hänelle tarjottiin palveluohjaajan paikkaa.

– Huolehdin, että pinnat siivotaan ja hoidetaan oikein, siivoojien työ sujuu ja asiakas on tyytyväinen, Milena tiivistää.

Milena myös opastaa uudet työntekijät. Siinä on hyödyksi oma kokemus siivoustyöstä, sillä opastus tapahtuu paikan päällä, toisinaan yhteisen kielen puuttuessa ihan kädestä pitäen.

– Uskon, että jokainen haluaa onnistua työssään. Siksi perehdytys ja huolenpito työntekijöiden pärjäämisestä ovat lähellä sydäntäni, Milena sanoo.

– Kun aloitin täällä, siivous oli minulle ihan uusi ammatti. Muistan, miten tärkeää oli hyvä perehdytys ja työkavereiden avuliaisuus. Sitä hyvää kokemusta saan nyt välittää eteenpäin.

Ura Milena Kirova

 Milena Kirova suoritti viime keväänä laitoshuoltajan ammattitutkinnon – tietenkin suomeksi.

Viiva

Nopea urapolku esimieheksi

Virolaissyntyinen Ulla Proosa eteni Lännen Siivouspalvelussa kahdessa vuodessa porrassiivoojasta siivouspalvelun esimieheksi.  
Ulla on syystäkin hyvillään nopeasta urapolustaan. 

– Esimiestehtävän tarjoaminen oli arvokas luottamuksenosoitus. En empinyt, sillä halusin eteenpäin. Rohkeuttani lisäsi se, että tässä työpaikassa voi luottaa kollegojen ja työnantajan tukeen ja apuun, hän kertoo.

Ulla on suorittanut laitoshuoltajan ammattitutkinnon, nyt on menossa siivousalan esimieskoulutus. Virossa Ulla oli suorittanut taloushallinnon tutkinnon ja työskenteli kirjanpitäjänä.

Kun alaisia on lähemmäs 40, hallintorutiinit, työsuunnitelmat ja resurssien mitoittaminen kysyvät tottumusta toimistotehtäviin. 

– En silti ole sidottu työpöytään, työ on myös hyvin ihmisläheistä. Tämä on yhteispeliä. Olen ylpeä aina kun voimme päivän päätteeksi todeta, että tänään olemme onnistuneet.

Ura Ulla Proosa

– Siivouspalvelun esimiehen työ on kuin minulle tehty, Ulla Proosa sanoo.